Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Τα ονόματα των υποψηφίων αντιπεριφειαρχών της Ν.Δ.

«Οπισθοχώρηση» Ψωμιάδη για την υποψηφιότητα του αδελφού του

«Έτσι ήθελε ο πρόεδρος» δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης
Τελευταία ενημέρωση:
Υπέκυψε τελικά στο τελεσίγραφο του Αντώνη Σαμαρά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητα του αδελφού του Διονύση για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης χωρίς όμως να τον βγάλει από το συνδυασμό της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σήμερα το πρωί ο κ. Ψωμιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και του είπε ότι δέχεται να μην είναι υποψήφιος για αντιπεριφερειάρχης ο αδελφός του κ. Διονύσης Ψωμιάδης και αντιπρότεινε να μπει ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Σαμαράς δέχθηκε, θεωρώντας, μάλιστα, ότι η επιλογή του νεαρού πρώην βουλευτή είναι καλή.
Η Ρηγίλλης εμφανίζεται ικανοποιημένη από την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς όπως λένε στελέχη του κόμματος το μήνυμα κατά της οικογενειοκρατίας πέρασε θετικά.
Η απόφαση της ηγεσίας, λένε, είναι ότι δεν θα υπάρχει στο στελεχιακό δυναμικό περισσότερο από ένα μέλος κάθε οικογένειας. Ωστόσο, ο Α. Τζιτζικώστας είναι επίσης γόνος πολιτικής οικογένειας, καθώς ο πατέρας του είχε διατελέσει υπουργός Μακεδονίας Θράκης της Ν.Δ.
Όσον αφορά την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πηγές της Ρηγίλλης, έλεγαν ότι ο κ. Ψωμιάδης ανταποκρίθηκε συνολικά στις επιθυμίες της ηγεσίας και το ψηφοδέλτιο που παρουσιάζει έχει την έγκρισή της.
Δεν τόλμησε τη ρήξη
Δεν όρισε τον αδελφό του Διονύση αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, όρισε όμως έναν υποστηρικτή της Ντόρας Μπακογιάννη στην εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή προέδρου της Ν.Δ. Είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, πρώτος επιλαχών βουλευτής της Ν.Δ στην Α' Θεσσαλονίκης.
Ο αδελφός του θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, είπε και αντέκρουσε τα περί οικογενειοκρατίας, λέγοντας πως τα σκάγια του κ. Σαμαρά σχετικά με την οικογενειοκρατία δεν αφορούσαν στον ίδιο και είχαν άλλον στόχο. Τα έβαλε, επίσης, με συνεργάτες του κ. Σαμαρά λέγοντας πως κάποιοι από αυτούς, που βρίσκονται γύρω του, συμπεριφέρονται ως βασιλικότεροι του Σαμαρά.
Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα επικοινωνήσει με τη Ντόρα Μπακογιάννη και θα ζητήσει συνάντηση μαζί της και στήριξη της υποψηφιότητάς του.
Οι άλλοι αντιπεριφερειάρχες είναι :
- στην Χαλκιδική Ιωάννης Γιώργος, αντινομάρχης
- στο Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, αντινομάρχης
- στην Πέλλα Θεόδωρος Θεοδωρίδης, πρώην δήμαρχος Κρύας Βρύσης
- στην Πιερία Σοφία Μαυρίδου. δικηγόρος
- στις Σέρρες Ιωάννης Μωϋσιάδης, πρώην δήμαρχος
- στην Ημαθία, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, νομάρχης
Για το " κόψιμο" του αδελφού του στη συνέντευξη τύπου, που είναι σε εξέλιξη, είπε ότι " έτσι ήθελε ο πρόεδρος", εννοώντας τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου