Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Τα 10 Καλύτερα Σπίτια Του 2010

bestof


Πόσα σπίτια σου ‘χει δείξει το σπιτόσκυλο, λες; Πολλά. Πάρα πολλά. Ε, κάθισε κι έψαξε στα ηλεκτρονικά του κιτάπια, και διαπίστωσε πως μόνο μέσα στο 2009 σου έδειξε εκατό ενενήντα και δύο σπίτα. 192, σχεδόν διακόσα δηλαδή. Δεν έχεις παράπονο, διακόσα σπίτια για να δεις πώς ζει ο κόσμος, πώς τα φτιάχνουν οι πλούσιοι, αλλά και αληθινά σπίτια, και βέβαια αυτά που το σπιτόσκυλο σε ρωτά αν αξίζουν τα λεφτά τους. Εκατόν ενενήντα δύο. Μερικά παλαβά, μερικά ωραία, μερικά μούφες. Αλλά ποια ήταν τα καλύτερα, τα τοπ οφ δε τοπ; Ας πάμε να θυμηθούμε.

10. Τρελό ρετιρέ στο Λας Βέγκας

aresidence-055999-after
500 τετραγωνικά με συγκλονιστική θέμα πάνω στο Strip, ένα από τα ελάχιστα σπίτια του 2009 που, σύμφωνα με τους σπιτοσκυλοφάνς «αξίζουν τα....λεφτά τους».

9. Κομψό εξοχικό στην Αρούμπα

28aruba_span
Όχι πολύ κραυγαλέο, ούτε υπερβολικά φαντεζί, σε ωραίο σημείο, με θέα θάλασσα. Ό,τι πρέπει να πας να λιώσεις, ίσως και για πάντα.

8. Το σπίτι του Party of Five στο Σαν Φρανσίσκο

abroadwaysf1
Τετραώροφο θηρίο με τερατώδη τιμή, επτά υπνοδωμάτια και επικολυρική θέα. Bonus: Εδώ είδες για πρώτη φορά τον Τζακ του Lost!

7. Το απόλυτο λοφτ στο Σόχο

26778185
Ατέλειωτο ξύλο, μεγάλα παράθυρα, άπλα, κι άλλη άπλα. Τι άλλο; Τίποτα!

6. Κάστρο στην Κορτόνα της Ιταλίας

castle1
Εκκεντρική επιλογή, αν μη τι άλλο, αλλά οι δυνατότητες που σου προσφέρει άπειρες. 28 δωμάτια, 1800 τετραγωνικά μέτρα, 1,5 στρέμμα κήπο εντός των τοιχών, 130 στρέμματα γη εκτός των τοιχών, γκαράζ, μια εκκλησίτσα χτισμένη το 1230 και ένα μπουντρούμι-φυλακή!

5. Τρελό ρετιρέ στο Μανχάταν

ny01
400 τετραγωνικά, ωραιότατη τοποθεσία, τεράστια βεράντα, σοκολατιά πατώματα, άπλα. Μόνο ένα υπνοδωμάτιο, αλλά νταξ: Το καλύτερο δυάρι στη Γη;

4. Απίθανη βίλα στο Καπ Φερά

villao_100909_09
Ένα γιγάντιο κτίσμα στην πλαγιά με εκπληκτικό εσωτερικό διάκοσμο (που περιλαμβάνει τον Τόνι Μοντάνα να σε κοιτά στο υπνοδωμάτιο), πισινάρα, θέα, τα συνήθη, αλλά στο πιο εντυπωσιακό. Διατίθεται προς ενοικίαση.

3. Ένα ρολόι στο Μπρούκλιν

29399440
Απίστευτο ρετιρέ με συγκλονιστική θέα σε δυο γέφυρες, το ποτάμι, και το Μανχάταν απέναντι. Πανάκριβο, αλλά μοναδικό. Το σπιτόσκυλο το φωτογράφισε κι από τη Γέφυρα του Μπρούκλιν.

2. Η Villa Shamballa

dscimg0815b
Μια γιγάντια τερατοβιλάρα στη Νότια Γαλλία, με τρεις πισίνες και συγκλονιστική θέα; Yes please.

1. Παραλιοσπιταρόνα στη Χαβάη

a2325
Νάτο. Αυτό είναι. Το σπίτι του 2009, ένα αχανές παραλιόσπιτο 850 τετραγωνικών πάνω στη θάλασσα στο Μπιγκ Άιλαντ, πνιγμένο στο πράσινο, με πολλά νερά, πισίνα, koi ponds, κι αμέτρητες γωνιές για ραχατλίδικη, αέναη και χαλαρωτική ενατένιση του επέκεινα. Αυτό που εύχεται το σπιτόσκυλο σε όλους τους σπιτοσκυλοφάνς για το 2010, δηλαδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου