Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Συνελήφθη 52χρονος σεσημασμένος για εκβιασμό


Είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για «βαριά» κακουργήματα
 
Ως ιδιαίτερα επικίνδυνος χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ο 52χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για την εκβίαση ενός 51χρονου επιχειρηματία.

Ο 52χρονος δράστης, ελληνικής καταγωγής, φέρεται να τηλεφώνησε χθες το πρωί στον 51χρονο, απειλώντας τον πως θα πληρώσει ακόμη και με την ίδια του τη ζωή, εάν δεν αποπλήρωνε εγκαίρως επιταγές μεγάλης χρηματικής αξίας, οι οποίες είχαν εκδοθεί από την επιχείρηση της συζύγου του. Το θύμα ανέφερε άμεσα το περιστατικό στην αστυνομία και «στήθηκε» αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος φέρεται να ενεργούσε κατ΄ εντολή εκπροσώπου εταιρείας, στην οποία η σύζυγος του επιχειρηματία χρωστούσε χρήματα.

Ο 52χρονος συνελήφθη στη 1.30 το μεσημέρι στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, ενώ, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διώκεται με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών, 9 μηνών και 25 ημερών για ανθρωποκτονία με πρόθεση, υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου