Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Παραπέμπεται για κακούργημα ο Π. Βουρλούμης

Πέντε χρόνια μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, και την έναρξη της σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης, εκδόθηκε χθες δικαστικό βούλευμα με το οποίο παραπέμπεται σε βαθμό κακουργήματος ο Παν. Βουρλούμης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ για το σκάνδαλο της καταβολής «βonus» στους προμηθευτές Intracom και Siemens, που εξασφαλίστηκαν με υπερτιμημένες αμοιβές και με συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης, και φέρεται να επέφεραν ζημιά στον ΟΤΕ ύψους 51.727.164 ευρώ.
Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη μέτα το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης και πριν από περίπου ένα χρόνο η δεύτερη τακτική ανακρίτρια, Βασιλική Μπάστα, που είχε αναλάβει την περαιτέρω διερεύνηση άρχισε να αποστέλλει κλήσεις σε απολογία τόσο στον κ. Βουρλούμη όσο και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Επρόκειτο για μέλη των διοικητικών συμβουλίων (του 2004 και του 2005) που είχαν υπερψηφίσει τις παχυλές αμοιβές υποστήριξης υπέρ των προμηθευτικών οίκων (είχαν υπάρξει και μειοψηφήσαντες σύμβουλοι) αλλά και τον τότε γενικό διευθυντή τεχνικών θεμάτων Γ. Ιωαννίδη, που εισηγήθηκε τις απλόχερες δωρεές.
Χθες εκδόθηκε το υπ. αριθμόν 1693/2010 βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας με το οποίο ο Παν. Βουρλούμης αλλά και ο Γ. Ιωαννίδης παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο φέρεται να τέλεσαν από κοινού. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.
Οπως επί λέξει αναφέρεται στο σκεπτικό του παραπεμπτικού βουλεύματος, «ο Παναγιώτης Βουρλούμης ελάττωσε την περιουσία του οργανισμού, του οποίου είχε τη διαχείριση, κατά 51.727.164 ευρώ, το οποίο ο οργανισμός κατέβαλε ως προς τις συμβάσεις της διετίας 2003-2004 και υποχρεώθηκε να καταβάλει ως προς τις συμβάσεις της τριετίας 2005-2007». Για τον Γ. Ιωαννίδη αναφέρεται ότι «συνέδραμε άμεσα και σπουδαία με την τότε ιδιότητά του, προσκομίζοντας τις εισηγήσεις του».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου