Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Εκστρατεία καθαρισμού του Θερμαϊκού από την ΕΥΑΘ


Κάθε Κυριακή το αντιρρυπαντικό σκάφος Αλκίππη θα μαζεύει τα σκουπίδια από τον Θερμαϊκό


H EΥΑΘ αποφάσισε να καθαρίσει το Θερμαϊκό.Έτσι με πλωτό σκάφος κάθε Κυριακή θα καθαρίζει τον Θερμαϊκό από επιπλέοντα αντικείμενα και κηλίδες. Τα έξοδα για τον καθαρισμό τα καλύπτει η ΕΥΑΘ ΑΕ, όπως είναι και αναμενόμενο. Θετική η πρωτοβουλία της ΕΥΑΘ, αρκεί βέβαια αυτό να μη σημαίνει και επιπλέον αύξηση στα τιμολόγια της. Ανάλογη ευαισθησία βέβαια θα πρέπει να αποκτήσουν και αυτοί που ρυπαίνουν το Θερμαϊκό.

Το αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη» της ομώνυμης ναυτικής εταιρείας θα εκτελεί 6ωρο δρομολόγιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς το Μέγαρο Μουσικής και αντίστροφα, εκτελώντας εργασίες καθαρισμού του παραλιακού μετώπου της πόλης.

«Είναι γνωστό ότι η ΕΥΑΘ μεριμνά σε καθημερινή βάση για την απόδοση στο Θερμαϊκό καθαρών επεξεργασμένων λυμάτων από τους βιολογικούς καθαρισμούς. Η απαλλαγή του κόλπου και από επιπλέοντα αντικείμενα ή κηλίδες είναι απόδειξη της συνολικής και συστηματικής μέριμνας της ΕΥΑΘ για μακροπρόθεσμα μηδενική ρύπανση του Θερμαϊκού και ένταξή του στις καθημερινές αστικές δραστηριότητες», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου