Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Εκλέγει γραμματέα η ΝΔ



Συνεδριάζει στις 11:00 στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ», υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του γραμματέα της και της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Μοναδικός υποψήφιος, ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Κώστα Μαρκόπουλου κατόπιν πιέσεων της Ρηγίλλης.
Η εκλογή του κ. Λυκουρέντζου είναι δεδομένη, μιας και αναμένεται να συγκεντρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Πολιτικής Επιτροπής, ωστόσο δεν αποκλείονται και κάποιες ψήφοι αντίδρασης.
Για τις θέσεις των επτά αιρετών μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας υποβλήθηκαν οι παρακάτω υποψηφιότητες:
Γεώργιος Αναγνωστάκος, Μέλος Π.Ε.
Γεώργιος Βερναδάκης, Μέλος Π.Ε.
Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδου, Βουλευτής Α΄ Αθηνών
Νικόλαος Δένδιας, Βουλευτής Κερκύρας
Ηλίας Ηλιόπουλος, μέλος Π.Ε.
Αθανασία Κακαλή, μέλος Π.Ε.
Γεώργιος Κουμουτσάκος, Ευρωβουλευτής
Δημήτριος Πανοζάχος, μέλος Π.Ε.
Δημήτριος Πτωχός, μέλος Π.Ε.
Φίλιππος Ταυρής, μέλος Π.Ε.
Μαργαρίτης Τζίμας, Βουλευτής Δράμας
Δημήτρης Τσιγγούνης, μέλος Π.Ε.
Χριστίνα Χαλιλοπούλου, μέλος Π.Ε.
Την ίδια ώρα για τις θέσεις των αντιπροέδρων του κόμματος προαλείφονται οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Δήμας, μετά και τις συναντήσεις που είχαν την Πέμπτη με τον Αντώνη Σαμαρά.
Εξάλλου, στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα κήπου της Ρηγίλλης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύνοδος της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ όπως αυτή προέκυψε από το 8ο Τακτικό Συνέδριο της Οργάνωσης. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τη συγκρότηση σε σώμα της Κεντρικής Επιτροπής, την εκλογή νέου γραμματέα και την ανάδειξη Οργάνων (ΚΕΦΕ, Πειθαρχικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου